Her kan du få indblik i dagsordenen for den anden workshop i borgersamlingens Samskabt Klimahandling, facilitatoriernes oplæg, ekspertbidrag og videnssamlingen, som deltagerne har fået. Du kan også læse et resume af workshoppen.

Stemningsvideo fra 3. møde

Resumé af tredje workshop

Formålet med den tredje workshop var at blive færdige med opgaven - samle alle trådene, få overblik og blive konkrete. Deltagerne skulle blive enige om hvad der skal med videre og styr på hvad der skal ske efter borgersamlingens workshops er afsluttet.

Opsamling og første prioriteringsrunde

Zakia Elvang og Klara Sørensen fra We Do Democracy opsummerede borgersamlingens arbejde på det andet møde. De præsenterede herefter den "smiley-afstemning", deltagerne skulle igennem for at prioritere de 45 forslag og idéer, de havde lavet på andet møde. Formålet med afstemningen var at finde frem til de 22 forslag, deltagerne skulle arbejde videre med på dette møde.

Værdier 

Imens facilitatorerne opgjorde prioriteringen drøftede deltagerne hvilke værdier, der skulle lægges til grund for det videre arbejde med idéerne og den afsluttende afstemning om, hvad der skal med som anbefalinger i borgersamlingens endelige rapport. Samtalen tog afsæt i en række værdi-kort udarbejdet af We Do Democracy (fx medejerskab, fællesskab, vækst, etc.) og mundede også her ud i en prioritering, som der vil blive samlet på på i den endelige rapport.  

Gruppearbejde om forslag

Herefter blev deltagerne fordelt i arbejdsgrupper, hvis opgave var at gøre de udvalgte idéer bedre og beskrive dem i det format, anbefalingerne kommer til at få i rapporten. Deltagerne fik mulighed for at give hinanden feedback på deres arbejde i større grupper undervejs.

Afstemning og de næste skridt

Borgersamlingen sluttede dagen med at stemme om de mere end 20 forslag, de havde arbejdet med. Ingen forslag blev stemt ned, men der var nogen, der var bredere opbakning til end andre. Dette kommer til at være tydeligt i den afsluttende rapport. 

Zakia og Klara beskrev de næste skridt og borgersamlingens talspersoner, som meldte sig på første samling, blev valgt til at indgå i den redaktørgruppe, der sammen med We Do Democracy skriver den afsluttende rapport. 

Rane Baadsgaard Lange fra Grønt Forum i Vejle Kommune beskrev hvordan der bliver arbejdet videre med anbefalingerne i forvaltningen og i Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i de næste måneder (se slides) og fortalte deltagerne, at der arbejdes på at lave et lancerings-arrangement 20.1.2025, hvor deres anbefalinger præsenteres for offentligheden.

Udvalgsformand Thyge Havgaard Bjerring holdt en afslutningstale, hvor han takkede deltagerne for deres værdifulde indsats.

Værd at vide om 3. workshop

  • Program for 3. workshop

    Formål: At blive færdige med opgaven - samle alle trådene, få overblik og blive konkrete. Blive enige om hvad der skal med videre og styr på hvad der skal ske nu. 8:30-9:00

    Dørene åbner

    Dørene åbner, kom hyg, få en kop kaffe, morgenbrød og et navneskilt

    9:00-9:30

    Velkomst og opstart

    Opsamling fra sidst, program og formål for i dag

    Hvad bliver vigtigt i dag – hvordan kan resultatet komme til at se ud

    9:30-10:15

    Smiley’er – Første prioritering og feedback

    Vi kvalificerer det alle grupperne har lavet – og bestemmer hvad der skal med videre. Vi giver input til det videre arbejde med de prioriterede anbefalinger.

    10:15-10:45

    Hvilken værdi skal vores initiativer skabe

    Dialog om hvad det er for effekter vi mener det er vigtigst at vores initiativer skaber.

    10:45-11:00

    Pause og finde nye grupper

    Kaffe, strække benene og finde nye grupper

    11:00-12:15

    Arbejde på de prioriterede indsatser

    Mindre grupper skriver de konkrete anbefalinger.

    12:15-12:45

    Frokost

    12:45-13:30

    Større grupper – feedback og tilpasning

    Kvalificering af arbejdet i større grupper. Vi arbejder på tekster, overskrifter og visualisering.

    13:30-14.00

    Hvad skal med i de endelige anbefalinger og sidste noter til anbefalinger

    Afstemning med grønne og røde sedler – noter til redaktørgruppe

    14:00-14:30

    Opsamling og afrunding

    Hvad skal der ske nu

    Refleksion – hvad lærte vi undervejs

    Hurra og tak for nu

  • Materialer fra workshoppen

  • Praktiske oplysninger

    3. workshop fandt sted lørdag 9. november 2024 i Pakkeriet i Spinderihallerne, Spinderigade 11, 7100 Vejle

    I workshoppen deltog de udvalgte borgere, repræsentanter for foreningslivet og politikere fra Byrådet. Derudover var der 3 observatører til stede.

Sidst opdateret: