Mølholm Skole har investeret i ny teknologi, som giver lærere og pædagoger mulighed for mere kreativ læring.

Bluebots
De glade, små Blue-Bots er rykket ind på Mølholm Skole.

Bzzzt… bip-bot… kliink! Robotter er rullet ind på Mølholm Skole. De kommer heldigvis med fred – og forhåbentligt også med evnen til at være et nyt redskab, som lærere og pædagoger på skolen kan bruge i undervisningen af eleverne.

Lærere og pædagoger i indskolingen har gennem den seneste tid været igennem et kursus, holdt af læringskonsulenter fra Vejle Kommune, som har klædt dem på og inspireret til nye måder at bruge robotterne på.

Men hvad er de egentligt for nogle størrelser? Jo, de kan køre 15 centimeter frem eller tilbage og ændre retning ved simple programmeringer på selve robotten. Og så er der ellers fri fantasi til at finde på, hvordan det kan bruges.

- Jeg kan for eksempel forestille mig, at man kunne lave en bane med tal, hvor de så skal køre igennem tabeller og regnestykker, fortæller Jan Mathiesen, pædagog i indskolingen og på 1. årgang på Mølholm Skole.

- Man bliver helt glad og inspireret af at få robotten i hånden, siger han.


Sjov og enkel teknologi

Mølholm Skole har indkøbt 18 af de såkaldte Blue-Bots, som mest af alt ligner små mus med knapper på toppen. Og det er i knapperne, magien ligger. Robotterne kan programmeres til at gå frem, tilbage eller dreje til højre eller venstre. Udfordringen er at få robotterne programmeret rigtigt, så de kører de rigtige steder hen.

- Det er en sjov og enkel teknologi med en masse muligheder for elevernes faglige og personlige udvikling, forklarer Mads Bo-Kristensen, læringskonsulent i Vejle Kommune.

Sammen med kollega Signe Jensen har han stået for kurserne på Mølholm Skole, så både lærere og pædagoger i indskolingen er bedst muligt klædt på til den lille robot med det store smil.

- Vi lever i en tid, hvor teknologi er meget andet og mere end bare skærme. Dét skal lærere og pædagoger sammen forholde sig til. Samtidig med at de og børnene får en kritisk tilgang til teknologi – med og uden skærme.

Han mener, at Blue-Bots kan være med til at udvikle læringsmiljøerne på skolen, og at det betyder, at flere får mere ud af skoledagen. Det tror Jan Mathiesen også. Han havde allerede efter kort tids undervisning en helt klar idé om, hvem der kan få god brug af robotterne.

- For nogle kan det jo knibe lidt med at sidde stille og holde fokus, men her vil de kunne bygge og udføre med det samme, konstaterer han.

Andre skoler i Vejle Kommune har også Blue-Bots, ligesom det er muligt for skoler at låne dem via en central udlånsordning.

Bluebots
Jan
Jan Mathiesen, pædagog på Mølholm Skole, ser gode muligheder i de nye Blue-Bots.
Bluebots
Sidst opdateret: