Hvis du driver en virksomhed, der har med mad og madlavning at gøre gælder der særlige regler.
Har du en cafe, restaurant, pizzeria eller anden virksomhed med madlavning som formål?
Så er der et par ting, du skal vide om fedt og madrester i vandet, og om ventilation fra køkkenet og lokaler med servering.
-
Skal jeg installere en fedtudskiller?
Ja, hvis du udleder fedt eller madolie til kloakken.
Beskidt vand fra køkkenvasken og opvaskemaskinen i en restaurant, pizzeria eller andet spisested kan få kloakken til at stoppe til pga. fedt og madrester. Derfor skal vandet løbe gennem en fedtudskiller, inden det ender i kloakken.
-
Hvor meget skal jeg gøre for at begrænse madlugten?
- Du skal sørge for at døre og vinduer til køkkenet er lukket, så du begrænser madlugt i område omkring din virksomhed.
- Du skal etablere tilstrækkelig ventilation fra køkkener og lokaler med servering.
- Luften fra udsugningen skal enten føres op over ejendommens tag eller op i en højde, hvor luften fortyndes.
Sidst opdateret: