Har I en god idé til, hvordan flere mennesker kan få mere fællesskabsorienteret bevægelse? Og synes I, det kunne være spændende at være med til at skabe aktivitet i hele Vejle Kommune som en del af Bevægelsens år og DGI Landsstævnet? Så kan I søge økonomisk støtte til jeres idé.

Puljens formål


Bevægelse kan komme i mange former og omfatter ikke kun fysisk aktivitet, men kan også være mental bevægelse og inklusion.

Med Bevægelsens år 2025 er ønsket at samle Vejle Kommune om bevægelse før, under og efter DGI Landsstævnet. Det er en bevægelse, som strækker sig både før og efter festivaldagene, hvor nye mennesker inviteres ind, og hvor fællesskaber og lokal sammenhængskraft styrkes sammen med rummelighed og mangfoldighed.

Puljemidlerne uddeles til initiativer, der har til formål at aktivere og samle mennesker i nye fællesskaber omkring bevægelse på tværs. Fællesskab og bevægelse i en bred kontekst er omdrejningspunktet for initiativerne, der giver alle mulighed for at finde sammen i et nyt fælles tredje. Initiativerne inspirerer til bevægelse, deltagelse og engagement og kan foregå før, under og efter Landsstævnet.

Sådan søger du puljen for Bevægelsens år:

Der er anden ansøgningsfrist 1. februar 2025. 

En arbejdsgruppe under Folkeoplysningsudvalget og repræsentanter fra Kultur og Sundheds forvaltningen behandler ansøgningerne efter ansøgningsfristerne.

Der er afsat 625.000 kr. i puljen. Vores udgangspunkt er at støtte 25 projekter á 25.000 kr. til afholdelse i 2025, men der kan både gives til mindre og større projekter. Tallet 25 vil ikke være det afgørende i vurderingen af ansøgninger.

Du søger digitalt via linket herunder. 

Er I i tvivl, om I har en god idé? I er altid velkommen til at kontakte vores foreningskonsulenter Louise Stockmann og Louise Wernblad, fx kan I have forberedt 2-3 linjer om jeres initiativ. 

Lad dig inspirere - 7 idéer til projekter:

  • Skoledag med dans og sjov

    Giv jeres skoleelever en dansende og sjov dag. Via UD&LÆR tilbydes en workshop med Sofie Østergaard fra DR Ultra, som vil koreografere en dans til eleverne til landsstævnesangen. Dansen opvises under årets Spotlight-festival. ​

  • Skab sammenhold på landet

    Søg om midler til at afholde landsbylege, hvor I besøger jeres nabolandsbyer i en fælles dyst i alt fra tovtræk til skiløb under den årlige høstfest, byfest eller andet.

  • Ungeevent med bevægelse og stilhed

    Få midler til et event med silent fitness, hvor unge kan nyde fællesskab på dansegulvet – bare uden larm. Her kan de nemlig danse med andre unge, men også nyde roen og bare være sig selv.

  • Lær af spejderne. Brug naturen med omtanke

    Søg midler til et åbent hus arrangement, hvor I tager familier med ud i naturen og viser, hvordan man kan lave mad over bål, samle planter og finde ro i naturen og samtidig være fysisk aktiv.

  • Udforsk byen på farten

    Søg om midler til et orienteringsløb igennem byen, hvor deltagerne både får sved på panden og oplever byens arkitektur, lokalhistorie og meget mere fra nye vinkler.

  • Parasport – se verden på ny

    Flere foreninger har parasportsaktiviteter, og dem kan I sætte spot på i ’Bevægelsens år’, fx med events som ”badminton in the dark”, ”kørestolsrugby for gående” og andet. Tanken er, at deltagerne her får mulighed for at bevæge sig og samtidig får en ny forståelse for, hvordan et handicap kan opleves.

  • Grib og nyd stilheden

    Vi har mere og mere travlt – i fritiden, på arbejde eller studie – og derfor har vi brug for åndehuller. Søg om midler til et mindfulness-arrangement, hvor I som forening inspirerer deltagerne til at være sammen, men også finde og nyde roen i hverdagen.

Retningslinjer for puljen til Bevægelsens år

  • Hvem kan søge puljen?

    Alle der har en god idé til at fremme bevægelse og fællesskab.

    Vi vægter samarbejder på tværs af aktører positivt, det kan f.eks. være en skole og et plejehjem, en virksomhed og en daginstitution eller en idrætsforening og en privat kulturaktør eller NGO.

  • Hvornår skal vi søge?

    Der er ansøgningsfrist 1. februar 2025. 

  • Hvad lægger vi vægt på i ansøgningen?

    Vi kigger primært efter:

    • Har initiativet fokus på bevægelse og fællesskab?Bevægelse forstået bredt som både fysisk og mental bevægelse og inklusion.

    Det er et plus, hvis:

    • Tallet 25 indgår som en reference i det omfang, det giver mening
    • I har gjort jer overvejelser om, hvordan initiativet kan have potentiale til være et blivende initiativ og række ud over 2025
    • I har indgået partnerskab eller samarbejde med andre aktører - f.eks. skoler, ungdomsuddannelser, plejehjem, lokalråd, foreninger, fællesskaber med flere
    • I har fokus på at kombinere forskellige aktiviteter - f.eks. som svøm en bog
    • I har fokus på en målgruppe - f.eks. unge, parasport, ældre, generationer på tværs

    Vi lægger vægt på, at initiativerne:

    • er geografisk spredt i kommunen
    • fordelt over året
    • repræsenterer forskellige aldersgrupper, aktiviteter og fællesskaber - både fysiske og mentale
  • Hvad kan vi søge til?

    I kan søge støtte til initiativer, der fremmer bevægelse - fysisk, mental eller social/i fællesskab.   

    Vi dækker de udgifter, der er relateret til initiativerne.

    Budgetposter skal fremgå af ansøgningen.

  • Hvad kan vi ikke søge til?

    I kan ikke søge tilskud til allerede afholdte udgifter, faste driftsmæssige udgifter, opførelse og vedligehold af anlæg, eksisterende aktiviteter, forplejning og inventar. 

  • Hvornår får vi svar på ansøgningen?

    Du får svar umiddelbart efter, at arbejdsgruppen har behandlet ansøgningerne efter de to ansøgningsfrister. 

  • Hvornår modtager vi tilskuddet?

    Vi udbetaler tilskuddet umiddelbart efter, at arbejdsgruppen har behandlet og godkendt ansøgningen.

  • Hvad skal vi indsende af dokumentation?

    Får I tilskud fra puljen, skal I efterfølgende indsende en kort evaluering.

    Senest 31. december 2025 skal I indsende et tilskudsregnskab.

    Vi gør opmærksom på, at vi laver stikprøvekontroller.

Sidst opdateret: