Skansebakken har 45 moderne toværelseslejligheder med køkken, bad og egen indgang og udgang til fællesrum. Boligerne er indrettet, så alle får et både selvstændigt og aktivt liv i samvær med andre. Skansebakken har også to aflastningsværelser med eget toilet og adgang til bad.
Skansebakkens adresser er på H. O. Wildenskovsvej 1A og J. L. Varmingsvej 2 - begge placeret lige midt i Brejning.
-
Hvem bor på Skansebakken?
Alle, som bor på Skansebakken, har massive fysiske og psykiske handicaps og brug for meget pleje og støtte i dagligdagen.
Udviklingsalderen hos den enkelte varierer, men er typisk fra tre måneder til tre år. De fleste sidder i kørestol og har ingen eller meget lidt sprog.
-
Hvordan er de fysiske rammer og beliggenheden?
Skansebakken har 4 afdelinger i Brejning. På H.O Wildenskovsvej 1A ligger Lunden og Engen. På J. L. Warmingsvej 2 ligger Bakken og Fjorden.
-----------------Bus: 25 meter
Tog: 1½ km
Indkøb: 1 km
Dagtilbud: Læs mere om vores interne aktivitets- og læringstilbud -
Hvordan er hverdagen?
Vi tager udgangspunkt i, den enkelte borgers ressourcer og behov. Vores tilgang tager udgangspunkt i neuropædagogik og KRAP.
De fleste er tilknyttet vores aktivitets- og læringstilbud eller den ”Særlige tilrettelagte Ungdomsuddannelse”.
Læs mere om vores interne aktivitets- og læringstilbud.Om dagen er der forskellige aktiviteter for den enkelte: Gåture, træning, sansemotorik mv. Vi ønsker at sætte borgerens potentiale fri, og således udvikle deres færdigheder.
Hele året har vi faste udedage, og vi tilbyder også ferieture og udflugter.
Vi arbejder tværfagligt og har pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeut, psykomotorisk terapeuter, social og sundhedsassistenter, omsorgsmedhjælpere ansat. Alle fagligheder arbejder på lige fod, med at tilbyde aktiviteter, omsorg og pleje.
Mad og måltider – kosten og det sociale – betyder meget. Vi har egen kok, som laver mad til borgerne i centrets eget køkken. Alle spisende borgerne på Skansebakken skal visiteres til madservice.
-
Hvordan søger jeg?
Det gør du ved at kontakte Myndighedsafdelingen.
-
Er du pårørende?
Som pårørende er du en vigtig ressource, og vi lægger derfor vægt på et godt samarbejde med pårørende.
Skansebakken har et pårørenderåd med seks pårørende, der mødes med ledelsen fire gange om året. Dette er for at sikre de pårørendes stemme i forhold til udviklingen af Skansebakken. Rådet laver også aktiviteter for beboerne.
-
Vil du være frivillig?
Alle har brug for venner og gode relationer – også mennesker med multihandicaps. Vil du være med til at skabe nye relationer for borgerne på Skansebakken? Du bestemmer selv, hvor meget tid du vil bruge.
Noget af det, som borgerne godt kunne tænke sig, er:
• Besøg af dig og din hund
• Gåture i lokalområdet
• Hjælp til puslespil
• Højtlæsning fra aviser og blade
• Og meget mere...Har du lyst til at blive besøgsven eller vide mere? Så ring eller skriv til os, og vi finder en opgave, som passer til dig.
-
Tilsynsrapport fra Styrelsen for patientsikkerhed
Fakta: Boform efter § 105, stk. 2 i almenboligloven med tilknyttet døgnstøtte primært efter servicelovens § 85 og madservice efter servicelovens § 83, stk. 1, nr. 3.