icon-Erhvervstilladelser-og-bevillinger Kommune- og lokalplaner
Tilbage til oversigt

Høring i forbindelse med planlægning og anlæg af rekreativt område ved Herningvej og Mangehøje, Jelling

Afgrænsning af miljøvurderingens indhold og indkaldelse af idéer og forslag

Jelling

Projektet

Anlæg & Infrastruktur, Vejle Kommune har ansøgt om at etablere et rekreativt område nord for Jelling, ved Herningvej og Mangehøje.
Vejle Kommune ønsker at etablere en permanent park, som i en kortere periode hvert år kan anvendes til festivalplads for Jelling Musikfestival
(Se grøn skravering på Figur 1 og Figur 2).

Parken indrettes med grønne, beplantede arealer og afgrænses af jordvolde, beplantet med træer, for at skærme for vind og indkig fra Monumentområdet. Der etableres regnvandsgrøfter og regnvandsbassin til rekreativ opsamling af regnvand. Parkområdet terrænreguleres, for at styre afledning af vand og skabe gode scene-områder.
Indenfor en del af park-området ønskes etableret enkelte bygninger til brug af Jelling Musikfestival til kontor- og lagerfaciliteter.

Parken vil være offentligt tilgængelig størstedelen af året.
Ca. 9 uger årligt vil den tages i brug til facilitering af Jelling Musikfestival, som besår af opsætning, afholdelse af festival og derefter nedtagning af de midlertidige festivalaktiviteter.

I forbindelse med afholdelse af Jelling Musikfestival, vil der ud over selve festivalpladsen være brug for tilhørende camp-områder og parkeringspladser. Disse etableres midlertidigt i en kortere periode hvert år, under afholdelse af Jelling Musikfestival. Arealerne der kortvarigt anvendes til camp-områder og parkering, skal resten af året anvendes til landbrugsmæssige formål
(Se Figur 1 og Figur 2).

Foreløbige afgrænsninger af områdets anvendelser

Miljøvurdering og planlægning

Anlæg & Infrastruktur, Vejle Kommune anmoder om, at projektet skal undergå en frivillig miljøvurdering (miljøkonsekvensrapport) jævnfør miljøvurderingslovens § 18 og § 19 stk. 4.

Vejle Kommune har vurderet, at projektet på grund af sin størrelse og karakter kræver kommuneplantillæg og lokalplan. Kommuneplantillægget udlægger et rammeområde til et rekreativt område og fastlægger bestemmelser for lokalplanen. Lokalplanen fastlægger de nærmere omstændigheder for områdets anvendelse, byggeriets placering og udbredelse, adgangsveje, terrænregulering, beplantning m.m.

Vejle Kommune har vurderet, at der jævnfør miljøvurderingslovens bilag 2, nr. 12 også skal udarbejdes en miljøvurdering (miljørapport) af kommuneplantillægget og lokalplanen.

En miljøvurdering beskriver projektets miljøpåvirkning i anlægs- og driftsfasen. Formålet er at beskrive projektets og planernes miljømæssige konsekvenser og mulige gener for mennesker, natur, landskab og andre interesser i det åbne land. Af praktiske årsager udarbejdes der én samlet rapport, der både indeholder miljørapport og miljøkonsekvensrapport.

Afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold

Vejle Kommune skal jævnfør miljøvurderingslovens § 11 og § 23 foretage en afgrænsning af indholdet af miljø-/miljøkonsekvensrapporten, og om hvor omfattende og detaljerede oplysningerne i rapporten skal være.

Vejle Kommune har foreløbigt vurderet, at miljøvurderingen af projektet, samt planerne, kan afgrænses til følgende miljøemner:

Landskab
  • Visuel og oplevelsesmæssig påvirkning af landskabet

Klima

Kulturarv

  • Påvirkning af kulturhistoriske værdier
  • Klimapåvirkning
  • Oversvømmelse
Biodiversitet
  • Påvirkning af Natura 2000-områder

  • Påvirkning af Bilag IV-arter og rødlistede arter

  • Påvirkning af beskyttede naturtyper

Befolkningen og menneskers sundhed

  • Påvirkning af naboer

  • Påvirkning af trafikale forhold

   

 

Det vurderes, at planerne/projektet ikke får væsentlig indvirkning på miljøet i en anden stat, og der fortages derfor ikke høring af miljøministeren om dette.

Du kan læse mere om indholdet af miljø/miljøkonsekvensrapporten her:

Bemærkninger til afgrænsningen samt idéer og forslag

Planprocessen indledes med dette debatoplæg, hvor borgere, interesseorganisationer, foreninger, myndigheder og andre interesserede kan komme med idéer, synspunkter og forslag til den videre planlægning, herunder forslag til emner, som bør indgå i den kommende miljøvurdering, f.eks.:

  • Er der andre miljøemner du mener der bør belyses nærmere i forbindelse med udarbejdelsen af miljøvurderingen?

  • Hvilke forhold mener du, der bør ses på i forbindelse med udarbejdelsen af kommuneplantillægget og lokalplanen?

Du kan komme med idéer og forslag i perioden fra mandag den 13. januar 2025 til mandag den 27. januar 2025.

Idéer og forslag sender du ved at klikke på knappen ”Afgiv høringssvar”, du skal bruge MitID til login. Du kan også sende dit høringssvar til plan@vejle.dk eller Teknik & Miljø, Plan & Energi, Kirketorvet 22, 7100 Vejle.

Den videre proces

Efter høringen vil der blive udarbejdet en lokalplan og et kommuneplantillæg, samt en miljøvurdering af lokalplanen og projektet. Planerne og miljøvurderingen vil blive sendt i offentlig høring i minimum 8 uger, hvor der bliver mulighed for at komme med bemærkninger og indsigelser.

I høringsperioden for lokalplanen og kommuneplantillægget vil der blive afholdt et borgermøde.

Kontakt Plan & Energi

Kirketorvet 22, 7100 Vejle
Tlf. 76 81 22 61

Telefontid

  • Mandag-onsdag 8-15
  • Torsdag 8-17
  • Fredag 8-14

Fremmøde

  • Mandag-onsdag 9-15
  • Torsdag 9-17
  • Fredag 9-14

E-mail: plan@vejle.dk

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.