Fællesskabet er i centrum, når der inviteres til fællesspisning for alle i Give.
Projektidéen understøtter byvisionens indsats om at udvikle/skabe fællesskaber, der gør det let at flytte til byen og blive en del af byen.
Idéen
Det skal være nemt og enkelt og gerne et hverdagsmåltid, så det er nemt at komme og spise med, få et glas vin og lign. Det kan være på museet ret fast en gang i måneden i efteråret og foråret eller på skift mellem Kulturhuset og andre steder i byen, så man lærer byen og menneskene at kende.
Der skal ikke være en pligt til et museumsbesøg eller andet som sådan, når/hvis man ex. kommer på museet for at spise, men de aktiviteter, der er på museet, kan børnefamilierne bruge, de kan også lade være. Det vigtige er, at man kan komme og få et hverdagsmåltid til en rimelig pris og få lidt samvær ved langbordene. Det kan være mellem 16.30-20.00. Maden kan spises mellem 17 og 19 – og det skal være ret fast sådan. Maden kan komme fra kroen eller andre i området, der er med på det.
Man kan også lave det sammen med en butik, der leverer mad og vin til en rimelig pris, der kan være flere måder på det.
Pris: der er koordineringsopgaver mellem dem, der er med, men ellers er det at få forhandlet en pris på plads for mad og vin og stedet, hvor det skal være. En pris, der giver lidt til alle, uden at det er meget. Men for mig kan maden være både kartoffel-porre-suppe med godt brød og ost, æggekage med godt rugbrød, en gryderet, frikadeller med kartofler og grønsager osv. Det skal være enkelt. Til børn skal der være rå grønsager som tilbehør.
Budget
25.000 kr. til annoncering og et start tilskud til fællesspisninger, indtil de er kommet godt gang. Deltagerpris skal være, så alle kan være med.
Tovholder
Hanne Thomsen, Give Egnens Museum
Hvornår og hvordan skal idéen gennemføres?
Opstart efteråret 2021